Welke rol kan Joe Biden spelen bij HR in de States?

Gezondheidsverzekering

Zeer belangrijk in de VS. Wie geen verzekering heeft op zijn werk, heeft er geen. Tenzij privé of via de Affordable Care Act (ACA, beter bekend als of Obamacare). Bedrijven met 50 of meer FTE-werknemers zullen moeten meedoen. Werknemers zouden echter ook kunnen kiezen voor een publieke verzekering zoals Medicare (voor 65+). Het belangrijkste is echter dat Biden een alternatief – niet privé, maar publiek ondersteund – systeem wil invoeren, met keuzemogelijkheid. Uitdaging voor HR: kiezen voor een maximale bedrijfsverzekering of een minimale.

Betaald verlof

Tot twaalf weken voor familiaal of medisch gebonden verlof. Bij ons verschieten wij daar niet van, maar over de Plas wel. Het gaat over ernstige gezondheidsproblemen, zwangerschap en herstel, geboorte of adoptie, sommige zorg. Toepasselijk voor alle bedrijven, groot en klein. Eventueel met loonverlies, maar ook toegankelijk voor deeltijdsen, flexibele werknemers en zelfs zelfstandigen. SHRM steunt dit perspectief en roept de werkgevers op zelf de koe bij de horens te vatten, liever dan te verdrinken in een moeras van federale, statelijke en lokale wetten.

Arbeidsrelaties

Dit is misschien het belangrijkste domein. Protecting the Right to Organize heet de wet waar Biden voor gaat. Die zou het arbeidsrecht substantieel veranderen. Zij zou het moeilijker maken medewerkers te classificeren als ‘onafhankelijke onderaannemers’ en de definitie van ‘gezamenlijke werkgever’ uitbreiden. De nieuwe president zou het ook gemakkelijker maken dat vakbonden zich kunnen organiseren en werknemers kunnen lid worden. Werkgevers die de wetten overtreden zullen crimineel aangeklaagd kunnen worden. Op dit vlak is SHRM niet tegen het idee, wel tegen het wetsontwerp.

Wordt vervolgd.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.