Wereldvakbond UNI vraagt wereldwijde loonsverhoging

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieExtra-legale voordelenFlexibiliteitLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatie
Uit het ‘The World Economic Forum’s Global Risks Report 2013’ blijkt dat wereldwijd de lonen van werknemers stagneren, terwijl bedrijfsleiders hun loon jaar na jaar zien stijgen. Bovendien wordt de stijgende productiviteit niet vertaald in loon. De vakbond vraagt dan ook om het verband tussen productiviteit en verloning te herstellen.

“De koopkracht van werknemers moet op peil blijven om de globale economie opnieuw een boost te geven”, vindt Jennings. “We hebben een inclusieve globale economie nodig die voor echte groei zorgt.”

Daarom vraagt de wereldvakbond onder meer een sterker sociaal overleg, strengere corporate governance regels, en investeringen in opleiding en vorming.

De wereldvakbond UNI vertegenwoordigt 20 miljoen werknemers en 900 aangesloten vakbonden.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.