Wereldwijd jaarlijks twee miljoen arbeidsdoden

VakbondenVeiligheid
Arbeidsongevallen en beroepsziekten kosten jaarlijks aan twee miljoen mensen het leven. Met symposia, rondetafelgesprekken, manifestaties en veiligheidsbeurzen wil de IAO “overal in de wereld, van Lima tot Londen en van Bangkok tot New York” de aandacht van de beleidsmakers en de publieke opinie vestigen op de enorme kostprijs van arbeidsgebonden ongevallen en op de mogelijkheden om door betere infrastructuur, opleiding en wetgeving het aantal arbeidsongevallen te verminderen. Uit de IAO-brochure blijkt dat over de gehele wereld dagelijks 5000 overlijdens geregistreerd worden als gevolg van arbeidsongevallen of beroepsziekten, goed voor bijna twee miljoen arbeidsdoden per jaar. In totaal komen er jaarlijks bij benadering 270 miljoen arbeidsongevallen voor en worden 160 miljoen dossiers van beroepsziekten opgetekend. In een derde van de gevallen veroorzaken die het verlies van vier of meer arbeidsdagen. De kostprijs van dood en ziekte, sociale uitkeringen, afwezigheid op het werk en dergelijke wordt geraamd op 4% van het mondiale BBP, of 1,25 biljoen dollar.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.