Werkaanbod blijft spectaculair stijgen

In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 270.259 vacatures. Dat is 13,7% meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (mei 2016 – april 2017). Het aantal vacatures dat aan VDAB gemeld wordt blijft stijgen.

De voorbije twaalf maanden werden er vanuit de sectoren ‘Textiel, kleding en schoeisel’ en ‘Bouw’ veel meer vacatures gemeld dan in de periode van twaalf maanden daarvoor. Door de toegenomen vraag vanuit de secundaire sector zal het probleem om geschikt personeel te vinden voor de technische knelpuntberoepen alleen maar groter worden.

Vanuit de sectoren ‘Vervaardiging van bouwmaterialen’, ‘Informatica, media en telecom’ en ‘Grafische nijverheid, papier en karton’ werden minder vacatures gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Werkgevers uit de sectoren ‘Horeca en toerisme’ en ‘Transport, logistiek en post’ meldden iets meer vacatures, maar de groei blijft toch ver onder de globale stijging van 13,7%.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.