“Werkende vaders missen kinderen meer dan werkende moeders”

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit Nederlands onderzoek naar de opvatting van werkende vaders met jonge kinderen en moeders met jonge kinderen over de combinatie van werk en kinderen. De resultaten leveren verrassende inzichten op.

Zo missen veel werkende vaders hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien (moeders: 43 procent) en meer dan de helft zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen.

Een goede werk/privébalans is voor zowel werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) grotendeels bepalend voor het werkplezier.

Flexibele werktijden

Vaders noemen als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen: zelf werktijden indelen (37 procent); meer zelf bepalen waar je werkt (25 procent); betere technologie voor thuiswerken (22 procent). Deeltijds werken komt pas op de vierde plaats.

Voor de helft van werkende moeders zijn flexibele werktijden de belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen. Vier op de tien werkende vaders en drie op de tien moeders zou een andere baan kiezen als deze meer privétijd oplevert.

Bron: HR Praktijk

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.