Werkgevers: “Geen sprake van verplicht telewerk”

De werkgeversorganisaties zeggen te begrijpen dat er maatregelen nodig zijn nu het aantal coronabesmettingen sterk stijgt en de druk op de ziekenhuizen verhoogt.

“De werkgevers willen daar ook aan meewerken, door onder meer te waken over de afstandsregels, het dragen van het mondmasker waar de nodige afstand niet kan worden gevrijwaard, de handhygiëne… én door het maximaal toepassen van telewerk waar dat de normale werking van de bedrijven niet in het gedrang brengt. Maar van een algemene telewerkverplichting kan geen sprake zijn”, luidt het.

Gevraagd: boosterprik

Dit keer zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt, vervolgen ze. Zo vragen de werkgeversorganisaties onder meer een snelle uitrol van de boosterprik. “Bedrijven staan klaar om dat logistiek mogelijk te maken. Vaccinaties op de werkvloer zullen een essentieel element vormen om iedereen zo snel als mogelijk opnieuw geprikt te krijgen.”

De sociale partners in de Groep van Tien spraken zich vorige week al unaniem uit om telewerk sterk aan te bevelen, maar niet te verplichten. “Telewerkregimes zijn nu al de norm in quasi elke onderneming en worden door de medewerkers goed opgevolgd. Het is belangrijk dat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor hun arbeidsorganisatie. Een verplichting tot telewerk van overheidswege zou een onnodige en onnuttige maatregel zijn. Het zou onze ondernemingen rechtstreeks en onrechtstreeks opnieuw economische schade toebrengen en op termijn dure ondersteuningsmaatregelen op gang brengen.”

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.