Werkgevers wantrouwen nog steeds thuiswerkers

Ook al vinden ze thuiswerken een voordeel, toch kunnen werkgevers moeilijk de controle loslaten. Een op vijf werkgevers die de mogelijkheid tot thuiswerken aanbieden, zegt de werkzaamheden van thuiswerkende medewerkers te controleren. Terwijl slechts 9,7 procent denkt dat hun mensen het werk niet goed uitvoeren van thuis.

In een enquête bij 283 Nederlandse werkgevers met personeel, uitgevoerd door hardwareproducent Logitech, noemt de helft van hen flexibiliteit als grootste voordeel van thuiswerken. Ruim 53 procent van de respondenten zegt thuiswerkers gerichte taken mee te geven. Alleen het vertrouwen ontbreekt nog bij veel werkgevers.

Van de werkgevers zegt 38 procent dat het voor alle medewerkers mogelijk is om thuis te werken. Bij bijna 29 procent kan een gedeelte van het personeel thuiswerken. Bij de bedrijven waar thuiswerken (gedeeltelijk) onmogelijk is, geeft 89 procent als reden dat het soort werkzaamheden het niet toelaat. Bijna 8,5 procent zegt dat het tevens niet binnen de sfeer van het bedrijf past. Ruim 70 procent van alle werkgevers is van mening dat ze ervoor moeten zorgen dat hun medewerkers de juiste apparatuur hebben als ze thuis werken.

Bron: Pwnet.nl

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.