Werkloosheid eurozone bereikt nieuwe piek

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtHerstructureringInstroomJongerenLoonLoonkostenLoopbaanOntslag
In de eurozone zitten volgens het Europees statistisch bureau Eurostat 18,7 miljoen mensen zonder werk. In september 2012 bedroeg de werkloosheidsgraad in de eurozone 11,6 procent. Ook in de Europese Unie steeg de werkloosheid in oktober van 10,6 procent naar 10,7 procent.

Zowel in de eurozone als in de Europese Unie is de werkloosheid fors gestegen in vergelijking met oktober 2011. In de eurozone steeg de werkloosheid op een jaar tijd van 10,4 naar 11,7 procent. In de hele Europese Unie is er een stijging van 9,9 naar 10,7 procent.

De laagste werkloosheid wordt genoteerd in Oostenrijk (4,3 procent), Luxemburg (5,1 procent), Duitsland (5,4 procent) en Nederland (5,5 procent).

De hoogste werkloosheid vinden we in Spanje (26,2 procent) en Griekenland (25,4 procent in augustus). In België was dat 7,5 procent.

Ook de jeugdwerkloosheid blijft pieken. In oktober 2012 waren 5,678 miljoen jongeren (jonger dan 25 jaar) in de Europese Unie werkloos. 3,609 miljoen daarvan wonen in de eurozone. In vergelijking met vorig jaar steeg de jeugdwerkloosheid in de Europese Unie van 21,9 procent naar 23,4 procent. In de eurzone is er een stijging van 21,2 naar 23,9 procent.

In Griekenland (57 procent) en Spanje (55,9 procent) is de jeugdwerkloosheid het hoogst, in Duitsland (8,1 procent), Oostenrijk (8,5 procent) en Nederland (9,8 procent) het laagst.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.