Werkloosheid in Vlaanderen blijft dalen

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtGehandicaptenInstroomJongerenLoonLoopbaanOrganisatie
Dat blijkt uit recente cijfers van de VDAB. Juli is traditioneel de maand waarin de nieuwe schoolverlaters zich inschrijven als werkzoekende. Het aandeel van de jongeren in wachttijd op het totale aantal werkzoekenden veert op van 5,1 procent in juni naar 10,6 procent in juli.

Vooral de arbeidskansen van jongeren verbeteren bij het aantrekken van de economie, al profiteert de middenleeftijdsgroep ook met een daling van 9 procent. De werkzoekende 50-plussers dalen slechts licht (-2,2 procent).

Ook allochtone werkzoekenden profiteren minder van de aantrekkende economie. De allochtone werkloosheid daalt op jaarbasis met 1,8 procent, terwijl de autochtone werkloosheid krimpt met 9,3 procent. Ook bij de arbeidsgehandicapten tekent zich een daling af (-3,9 procent).

De groep van zeer langdurig werkzoekenden (langer dan 2 jaar werkloos) groeit met 1,9 procent. De groep die minder dan één jaar en één tot twee jaar werkzoekend is, krimpt dan weer met respectievelijk 8,4 procent en 17,6 procent.

Bron: VDAB

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.