Werkloosheidsgraad blijft stijgen

ArbeidsmarktHerstructureringOrganisatie
Ons land telde eind augustus 579.714 werkzoekenden, waarvan 437.186 volledig werklozen met recht op een uitkering. In Vlaanderen is dat respectievelijk 243.477 en 179.430. Vooral het aantal langdurig werklozen is fors toegenomen. Hun aantal bedraagt nu 42.066. Dat is 40% meer dan vorig jaar. Het aantal faillissementen steeg vorige maand, in vergelijking met augustus 2002, met 10,5% tot 347, zo blijkt uit de cijfers van het handelsinformatiebedrijf Graydon Belgium, geciteerd in De Tijd. Dat is het hoogste augustuscijfer sinds 1997. Vooral de BVBA’s kregen het hard te verduren. In augustus werden vooral kleinere bedrijven failliet verklaard. Na de eerste acht maanden van het jaar liep het aantal faillissementen op tot 4823, tegen 4512 in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal verloren banen steeg tot 14.800 tegen 12.700 vorig jaar.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.