Werknemer doet zo’n 1,5 uur niets

Socioloog Roland Paulsen onderzocht de activiteiten van kenniswerkers gedurende hun werkdag. Het viel hem al snel op dat er bijzonder veel tijd werd besteed aan privézaken. Andere onderzoeken bevestigen zijn conclusie. Zo vindt in de Verenigde Staten 70% van het internetverkeer naar pornosites tijdens de werkuren plaats. En gebeurt dan ook 60% van de online-aankopen.

Volgens Paulsen zijn er twee redenen voor dit fenomeen. Heel wat werknemers vinden hun werk gewoonweg niet leuk, wat uiteraard demotiverend werkt. Anderen krijgen dan weer geen of onvoldoende werk van hun leidinggevende en beginnen dan maar uit pure verveling te internetten. Toch is ook deze tweede situatie niet echt benijdenswaardig te noemen, vermits het niets doen al snel aardig begint tegen te vallen.

De onderzoekers merkten op dat heel wat mensen na verloop van tijd toch op zoek gingen naar een zinvolle tijdsbesteding, al dan niet werkgerelateerd. Daarom loont het zeker de moeite om op kantoor eens rond te kijken wie er eventueel enkele taken van je kan overnemen, als je zelf dreigt enkele opdrachten niet op tijd te kunnen afronden. Er zijn misschien wel meer kandidaten dan je op het eerste gezicht zou denken.

Bron: Jobat, jobat.be


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.