Werknemer kiest job op basis van evenwicht werk en privé

ArbeidsmarktInstroomRetentie en verloopSelectieWellnessWerving
Het onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit peilde naar zes redenen waarom mensen voor een bepaalde baan of werkgever kiezen. Een goede balans tussen werk en privé prijkt helemaal bovenaan op het verlanglijstje. Werknemers willen veel vrijheid om hun tijd zelf in te delen.

Ook uitdagingen en de verdere eigen ontwikkeling zijn belangrijk bij de keuze voor een baan. Macht en status daarentegen spelen veel minder een rol.

De drijfveren lopen wel sterk uiteen, afhankelijk van het opleidingsniveau. Hoger opgeleiden beweren een ‘maatschappelijke bijdrage’ te willen leveren. Anderen kiezen veeleer voor ‘veiligheid en zekerheid’.

De onderzoekers vroegen ook naar het belang dat werknemers hechten aan én de tevredenheid over aspecten zoals salaris, werksfeer en verantwoordelijkheid in de huidige job. Meest tevredenheid is er – opvallend – over werkzekerheid (vast contract), zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Werknemers hechten ook veel belang aan een goede werksfeer, maar heel wat respondenten zijn niet tevreden over dat aspect.

Bron: Intermediair PW

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.