Werknemer vindt zichzelf ambitieuzer dan werkgever

ArbeidsmarktAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding & Training, waarin werknemers en werkgevers gevraagd werd naar de ambitie van werknemers en deze een rapportcijfer te geven. 51 procent van de werknemers geeft zichzelf een 8 of hoger. Slechts 2 procent van de werknemers geeft zichzelf een onvoldoende.

Werkgevers zijn iets minder positief. De meerderheid (58 procent) geeft zijn werknemers een 7 voor ambitie, 16 procent geeft met een 6 net een voldoende en 8 procent geeft zelfs een onvoldoende. Eén op de vijf werkgevers geeft een 8.

Naast een score voor ambitie, werd werknemers en werkgevers ook gevraagd naar de inzet van werknemers om die ambitie waar te maken. Driekwart (74 procent) van de werknemers geeft aan alle kansen te grijpen om zijn ambities waar te maken.

Werkgevers zien dat anders, daarvan zegt 56 procent dat werknemers alle kansen grijpen. Opmerkelijk is dat 22 procent van de werkgevers aangeeft niet van alle medewerkers op de hoogte te zijn van hun ambitie.

Bron: ISBW Opleiding & Training

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.