Werknemer ziet online-gevaar niet

Veiligheid
Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institute in opdracht van beveiligingsspecialist Check Point. Er werden zo’n 2100 IT-beheerders bevraagd. Engineeringnet.be keek de resultaten in en meldt de toch wel verontrustende evolutie, zeker nu steeds meer medewerkers gebruik maken van sociale media en andere IT-netwerken.

IT’ers vrezen vooral een verminderde productiviteit, een stijgende hoeveelheid ‘malware’ en dataverlies. Eén op de vijf respondenten (alle IT’ers) vindt zelfs dat medewerkers helemaal geen oog hebben voor de veiligheidsaspecten.

Meer dan 77 procent van de bedrijven zegt zich wel bewust te zijn van de risico’s en wil binnen vijf jaar speciale veiligheidsmaatregelen invoeren.

Bron: Intermediair PW, Engineeringnet.be

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.