Werknemers bang om over te werken bij het Nieuwe Werken

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitJongerenLoopbaanMotivatieOudere werknemersOverlegorganen
Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse HR-advies en trainingsbureau Qidos bij ruim 1800 werknemers en 40 organisaties. 26 procent van de werknemers wil graag overstappen naar het Nieuwe Werken. Slechts vijf procent heeft slechte ervaringen met deze manier van werken.

De belangrijkste voordelen zijn volgens de respondenten: een betere combinatie werk en privé, een hogere productiviteit en een kortere reistijd door files te kunnen vermijden.

Obstakels

Toch zijn er ook wel zorgen en drempels over het Nieuwe Werken bij werknemers. Ze maken zich het meest zorgen over langer doorwerken op een dag. Verder zijn ze bang voor negatieve reacties als ze later beginnen en vormt de structuur van een thuiswerkdag een uitdaging.

Qua samenwerking maken ze zich zorgen over de aandacht voor elkaar, afstemming binnen het team en minder ondersteuning van collega’s. Het gebrek aan ICT-kennis wordt niet echt als een obstakel gezien.

Jongeren blijken meer moeite te hebben met vrijheid en vragen meer structuur. Ook hebben ze meer last van uitstelgedrag. Oudere werknemers maken zich het minst druk over de verkregen vrijheid en werken zelfstandiger. Daarentegen vinden ze een vaste werkplek wel belangrijker dan jongeren.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.