Werknemers denken dat winstdeling hun productiviteit verhoogt

Extra-legale voordelenIncentivesLoonMotivatiePreventie
Nagenoeg één op de twee Nederlandse werknemers denkt productiever te zijn, mocht hij/zij kunnen delen in de winst of aandelen hebben in het bedrijf waar hij/zij werkt.

Dat wijst een onderzoek uit van HR-dienstverlener Kelly Services. De enquête leert ook dat bijna een kwart van de werknemers nu al een salaris heeft waarvan een deel afhankelijk is van prestatiedoelstellingen.

Het loon van de werknemers van generatie Y (18-29 jaar) is iets vaker gekoppeld aan hun prestaties dan dat van hun collega’s van generatie X (30-47 jaar) en de babyboomgeneratie (48-65 jaar).

Bijna een kwart van degenen die geen prestatieafhankelijk salaris hebben, denkt dat ze productiever zouden zijn, mocht hun inkomen gekoppeld zou zijn aan het behalen van doelstellingen. Ook hierin toonde de jonge generatie Y zich het meest overtuigd.

Ruim de helft van de werknemers vindt dat de werkgevers een gezondere levensstijl moeten stimuleren. Ze vinden gezondheidscampagnes of incentives in die richting zeker niet betuttelend. Ook een ziektekostenverzekering wordt trouwens zeer geapprecieerd, net als sportabonnementen/-mogelijkheden of kortingen daarop, een rookvrije omgeving en een corporate bewegingsprogramma.

Bron: OR Informatie

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.