Werknemers die flexibel werken, leven gezonder

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenErgonomieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventieVeiligheid
Dat blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota. De Amerikaanse wetenschappers onderzochten ruim 600 medewerkers van een kantoor, zowel voor als na het invoeren van ‘flexwerk’. De werknemers konden voortaan werken waar en wanneer ze dat wilden, zonder daarvoor toestemming te moeten vragen aan hun leidinggevenden.

Na het invoeren van het flexibel werken, sliepen de werknemers ’s nachts gemiddeld 52 minuten langer. Ze voelden zich minder verplicht om naar kantoor te komen wanneer ze ziek waren en gingen sneller naar de dokter. Bovendien hadden ze het gevoel meer controle over hun agenda te hebben.

Volgens de onderzoekers moedigt flexibiliteit werknemers aan om beter voor zichzelf te zorgen. “Het zijn de resultaten die tellen, niet de tijd die je op kantoor doorbrengt. Ons onderzoek toont aan dat dit een werksfeer creëert die gezond gedrag en welzijn bevordert.”

Bron: De Standaard

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.