Werknemers durven stress niet toegeven

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenArbeidsrechtCompetentiemanagementErgonomieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatie
Dat blijkt uit een enquête van de internationale verzekeringsmaatschappij Canada Life. Van de meer dan duizend respondenten zegt een kwart dat ze overwerkt zijn en er niet in slagen werk en privé in balans te houden. Bijna de helft (48 procent) geeft toe dat privézorgen, en dan vooral financiële zorgen, een negatieve impact hebben op hun werk. Eén op de tien is om die reden al thuis gebleven.

Slechts één op de vijf werknemers zegt te kunnen rekenen op begrip en steun van zijn werkgever. Daarentegen zegt 17 procent geen steun te krijgen van zijn werkgever ook al heeft hij zijn problemen kenbaar gemaakt. 22 procent verzwijgt eventuele problemen.

Bijna een derde (31 procent) geeft toe dat de extra stress door zowel privé- als werkgerelateerde zorgen, een negatieve impact heeft op hun concentratievermogen en productiviteit.

Bron: hrmagazine.co.uk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.