Werknemers enthousiast over elektronische maaltijdcheques

ArbeidsmarktArbeidsrechtExtra-legale voordelenLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatieOverlegorganen
Dat blijkt uit een rondvraag van Edenred, de uitgever van onder andere Ticket Restaurant, bij duizend Belgen. Meer dan driekwart van de ondervraagden beschouwen elektronische maaltijdcheques als veiliger, handiger en sneller in gebruik bij passage aan de kassa.

Dat er weer een kaart meer in de portefeuille zit, vindt 41 procent niet erg. Wel betreurt 71 procent dat maaltijdcheques niet meer kunnen gedeeld worden met gezinsleden of vrienden.

Maaltijdcheques blijven het favoriete extralegale voordeel van de Belgische werknemers. Meer dan één op de drie ontvangt er. Meer dan 88 procent wil het systeem van maaltijdcheques zoals dat nu bestaat, behouden.

Vorige week zijn de uitgevers van elektronische dienstencheques in het Belgisch Staatsblad verschenen, zodat de eerste maaltijdchequeskaarten kunnen besteld worden.

Tot slot, alvorens elektronische maaltijdcheques kunnen gebruikt worden, moet er zoals dit het geval is voor de papieren versie, een collectieve of een individuele overeenkomst afgesloten worden tussen werkgevers en werknemers.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.