Werknemers gekluisterd aan beeldscherm

VeiligheidWellness
Volgens een enquête van de schermfabrikant NEC/Mitusbishi zou tweederde van de werknemers niet alleen langer naar het computerscherm staren, maar die ‘activiteit’ ook laten begeleiden door bijzonder ongezonde gewoonten. Ze letten niet of onvoldoende op de opstelling van hun bureau en accessoires. Ze eten ofwel niet, ofwel te vlug, ofwel aan hun bureau zelf. Ze nemen niet de tijd om de rommel en het – gestegen in plaats van afgenomen – papierwerk op te ruimen. Ze beperken te zeer de rustpauzes. Ze houden de stortvloed van e-mail niet in de hand. De jongste werknemers zondigen het meest van al op deze terreinen.
Geen wonder dus dat 35% van de respondenten klaagt over pijn in de hals en de rug en dat 40% zich gestresst of opgejaagd voelt.

De oplossingen voor het probleem – dat door NEC/Mitsubishi het Irritable Desk Syndrome werd gedoopt – zijn nochtans simpel. Let op de geschetste symptomen en pak ze aan. Het kost niet veel moeite. De meeste respondenten weten dat ook, maar velen ondernemen geen actie. Een interne campagne op tijd en stond kan misschien helpen uw medewerkers wakker te schudden. Goed voor hun gezondheid en voor de productiviteit.

(bron: www.hrlook.com)

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.