Werknemers hebben er vertrouwen op

ArbeidsomstandighedenAttitude

Het internationale Career Confidence Indexonderzoek wordt sinds 2003 halfjaarlijks bij 9000 voltijdse werknemers uit 18 landen gevoerd. Op de vraag “Hoe groot schat u de mogelijkheid in dat u persoonlijk wordt ontslagen in de komende 12 maanden?” antwoordt slechts 19,8% van de Belgische werknemers (tegenover 24,9% in mei 2006) dat ze het komende jaar hun job kunnen verliezen.

Wanneer men de Belgen vraagt “Hoe gemakkelijk of moeilijk is het volgens u voor iemand die vandaag ontslagen wordt, om een gelijkaardige job te vinden met behoud van hetzelfde loon?” antwoordt 65,1% (tegenover 69% in mei 2006) dat een werkloze werknemer moeilijk een nieuwe job met hetzelfde loon zal vinden.

“Het vertrouwen van de Belgische werknemers is fors gestegen van 50,7 naar 55,9 punten”, zegt Lynn Coutigny, general manager Benelux van Right Management. “Dat is voornamelijk te danken aan het vertrouwen dat de werknemers in hun huidige job stellen. Slechts één werknemer op vijf vreest voor ontslag. Hoewel het vertrouwen om nieuw werk te vinden gestegen is, moeten we wel opmerken dat 65,1% van de ondervraagde werknemers nog van mening is dat het vrij moeilijk tot zelfs zeer moeilijk is om een gelijkwaardige nieuwe baan te vinden.”

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.