Werknemers hebben geen idee wat HR doet

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieOverlegorganenStrategie
Dat tonen twee enquêtes. Uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse HR-specialist Driessen in de publieke sector blijkt dat een kwart van de ondervraagden zelfs zegt dat de organisatie zich eenvoudigweg niet bezighoudt met HR.

Het Nederlandse onderzoek verwijst naar de ‘waan van de dag’, waardoor operationele werkzaamheden strategische zaken verdringen. Maar ook dat HR-professionals van nature mensen willen helpen en daardoor gaan ad hoc zaken snel voor.

Onthaal

Onderzoek in opdracht van Business Environment Group, een specialist in het verhuren van kantoren, bij duizend Britse medewerkers, komt tot dezelfde conclusie. Slechts 53 procent kende het HR-beleid van zijn werkgever. Slechts 43 procent had een helder zicht op de organisatiestructuur. Minder dan een kwart was vertrouwd met het beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Britse onderzoekers verwijzen naar een falend onthaalbeleid van nieuwe medewerkers als verklaring. Blijkbaar slagen bedrijven er niet in om vitale bedrijfsinformatie op een zodanige manier te communiceren, dat ze medewerkers ze ook begrijpen en onthouden.

Bron: PW Intermediair en People Management

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.