Werknemers houden de eer voortaan vaker aan zichzelf

De hoofdverantwoordelijke voor deze ommezwaai zijn ongetwijfeld de betere economische vooruitzichten. Voor werkgevers is het dus interessant om het aanwezige talent binnen de onderneming optimaal in te zetten.

Hoe kleiner het bedrijf, hoe sneller de beslissing

Uit de cijfers van HR-dienstverlener Acerta blijkt ook dat het afschaffen van de proefperiode begin 2014 het aantal ontslagen deed dalen. Die maatregel zorgde er immers voor dat er bijna 30 procent minder nieuwe arbeidsovereenkomsten worden stopgezet gedurende de eerste zes maanden. Nieuwe werknemers krijgen dus meer kans om zich te bewijzen.

Toch is er een verschil tussen kleine en grote ondernemingen. In kleine bedrijven worden gedurende de eerste zes maanden beduidend meer arbeidsovereenkomsten beëindigd dan in grote bedrijven. Door het nauwer contact met hun werknemers vormen werkgevers zich sneller een indruk. Bovendien is hun selectieprocedure vaak minder uitgebreid, waardoor ze op voorhand een minder goed beeld hebben van de talenten van nieuwkomers.

Bron: De Standaard (standaard.be) en Acerta (acerta.be)

 

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.