Werknemers kunnen opleidingscheques kopen

Training
Elk jaar kan gelijk welke werknemer opleidings- of begeleidingscheques kopen ter waarde van maximaal 250 euro. De overheid neemt de helft van de kosten voor haar rekening. De werknemer mag zelf een keuze maken uit een lijst van erkende of gesubsidieerde vormingsinstellingen. Ook de sectorale vormingsfondsen die paritair beheerd worden, komen in aanmerking.
Voorts worden in het werkgelegenheidsakkoord bestaande regelingen overgenomen en/of verbeterd. Zo wordt het toepassingsgebied van de opleidingscheques voor ondernemingen uitgebreid tot de volledige privé-sector en blijven de aanmoedigingspremies bestaan.
Ten slotte bevat het akkoord enkele maatregelen die de tewerkstelling van zogenaamde kansengroepen moeten bevorderen. Afspraken werden gemaakt om de arbeidsparticipatie van allochtonen te verbeteren (door alternerend leren en extra taalcursussen via de VDAB). Alle “arbeidsgehandicapten” ontvangen een inschakelingspremie.
Het akkoord moet nog bekrachtigd worden door de Vlaamse regering, maar de minister-president gaf al te kennen dat dit geen probleem zal vormen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.