Werknemers moeten 5 km per uur stappen

Arbeidsomstandigheden

Het geschifte gebod is onderdeel van het nieuwe reglement dat directeur Vos heeft opgelegd. Daarin staat ook te lezen dat de 50 medewerkers van Hoza alleen tijdens de vastgelegde pauzes hun plaats mogen verlaten om naar het toilet te gaan en dat ze een halve liter water krijgen waarmee ze de hele dag moeten doorkomen om hun dorst te lessen. De vakbond FNV reageert woedend, maar Jan Warning, hoofd Arbeidsomstandigheden bij FNV Bondgenoten, stelt wel dat het Hoza vrij staat deze soort maatregelen in te voeren. “Er is geen wet die de onderlinge afspraken op het werk reguleert. De arbowet (arbeidsomstandighedenwet, red.) bepaalt enkel hoe werkgevers de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers dienen te beschermen.” Of de arbeidsproductiviteit met deze soort regels gebaat is, blijft zeer de vraag.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.