Werknemers mogen (geen) geschenken van leveranciers of klanten aannemen

IncentivesMotivatie
[email protected].” class=”bigfield” style=”width: 60%; height: 150px;”>

Binnen een paar maanden, rond Nieuwjaar, stoppen sommige leveranciers of klanten de werknemers wellicht een geschenk toe. Ook bij andere gelegenheden gebeurt dat wel eens. Vaak blijft het bij onschuldige prullaria, maar hier en daar doemt misschien wel een kist grand cru’s op of zelfs een uitnodiging om een weekendje verwend te worden in een thalassohotel. Of de voetbalfan krijgt een ticket voor een match, al dan niet met bijhorende gastronomische maaltijd in de business-seats.

Het gaat niet altijd om onschuldige bedankjes en schouderklopjes. Wie iets geeft, verwacht vaak iets terug. Hoe gaat u daarmee om? Vertrouwt u op het geweten van uw medewerkers of handhaaft u een neergeschreven ethische code? Wat doet u met een personeelslid dat cadeaus aantrekt als een magneet?

Zelf heeft u wellicht ook soms de drang om medewerkers even in de bloemetjes te zetten. Welke regels hanteert u? Strooit u met geschenken of vindt u dat maar niks? Is er een specifiek budget voorzien voor geschenken? Wie krijgt de meeste cadeaus: zakenrelaties of personeelsleden? Hoever gaat u?

Laat het ons weten! Uw contact: [email protected].

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.