Werknemers sluiten directie van Waalse fabriek op en dwingen hogere vertrekpremie af

ArbeidsmarktOverlegorganenUitstroomVakbonden
Toen er net voor het weekend nog niets uit de bus gekomen was voor de werknemers van het sluitende Cartomills in het Waalse Mettet, sloten de misnoegde werknemers de directie op. Er werd wel nog voort onderhandeld tot in de vroege uurtjes. De resultaten klinken spectaculair: er werd een akkoord gesloten voor een vertrekpremie van mogelijk 30.000 euro.

Niet slecht voor een overleg waarin aanvankelijk slechts 2800 euro in het vooruitzicht gesteld werd en dan alleen nog voor de werknemers met een arbeidscontract van onbepaalde duur. ABVV-afgevaardigde Pascal Vivone juicht de actie dan ook toe en spreekt zelfs van mogelijke hogere bedragen als de anciënniteitspremies er nog bijgeteld worden.

Zijn ACV-collega Manuel Fernandez is niet te spreken over de actie. Hij vindt dat het opsluiten van de directie geen zin had. Uiteindelijk is er immers een akkoord uit de bus gekomen dat sowieso wel op tafel gekomen zou zijn, want het is gewoon de norm in de sector. De christelijke vakbond klaagt bovendien dat ze door de socialistische vakbond buitenspel gezet werden bij de actie. Speelde 1 mei een rol?

Bron: De Standaard

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.