Werknemers verwachten snellere beslissingen

Leiderschap en CoachingVerandering

De Belgische werkgevers behoren – in de perceptie van een deel van de werknemers – tot de traagste beslissers van Europa. De conclusie is voor rekening van Stepstone, dat een rondvraag deed via zijn jobsites in verschillende landen. Meer dan 12.000 bezoekers uit acht Europese landen (Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk) namen deel aan de enquête. Zij antwoordden allen op de vraag “Hoe worden beslissingen bij u op het werk genomen?”
De meerderheid van de Belgische respondenten (52%) geeft aan dat het beslissingsproces te ver gerekt wordt en beslissingen (te) lang op zich laten wachten. Amper een vierde van de Belgen (26%) is van mening dat beslissingen op het werk snel en ongecompliceerd genomen worden en dat hun bedrijf op dit punt dus flexibel is. Ook in Duitsland en Italië gaf slechts 27% dit antwoord. In de andere landen daarentegen was deze groep groter. Ongeveer 30% van de Zweden en Fransen noemt hun bedrijven snelle beslissers, in Nederland ligt het percentage nog iets hoger (34%). Bij de Noren en de Denen is bijna 40% tevreden over de snelheid waarmee beslissingen op het werk genomen worden.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.