Werknemers willen betere hygiëne op de werkvloer

Ruim de helft van alle medewerkers (52,2 procent) geeft aan dat het de verantwoordelijkheid van de werkgever is om hygiënische maatregelen te nemen bij bijvoorbeeld een griep- of verkoudheidsgolf. Dit blijkt uit onderzoek van Manutan bij 1200 werkende Nederlandse werknemers.

Naast het niet wassen van handen, is het laten rondslingeren van zakdoekjes op de werkplek een grote ergernis (60,7 procent), evenals het afvegen van de neus aan een hand of mouw (59,2 procent). Niezen of hoesten zonder hand voor de mond en het niet wassen van de handen na het snuiten van de neus vervolledigen de top 5 (respectievelijk 48,6 procent en 42,4 procent).

Werkgever schiet tekort?

1 op de 9 werknemers geeft aan dat de werkgever niet zorgt voor een gezonde en hygiënische werkomgeving. Van alle ondervraagden geeft 17,9 procent bovendien aan dat er op de werkvloer onvoldoende faciliteiten zijn voor het wassen en desinfecteren van de handen.

In de bouwsector is dat percentage zelfs 27,4 procent, alhoewel ongeveer de helft van die respondenten aangeeft daar ook geen behoefte aan te hebben. In de logistiek en transport (22,4 procent) en de e-tail/retail (19,8 procent) is het nog slechter gesteld met de hygiëne.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.