Werknemers zelf verantwoordelijk voor technostress (en extra werkuren)

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLoopbaanMotivatiePreventieStrategie
Dat zegt wetenschapper en arbeidskundige Chris Higgins (Ivy Business School, University of Western Ontario) na onderzoek naar werkstress. De Canadese wetenschapper merkt op dat werknemers zelf moeten bepalen in hoeverre het werk in hun persoonlijk leven mag binnendringen en welke carrièremogelijkheden ze daarvoor desnoods willen opofferen.

Ruim de helft van de ondervraagden geeft toe ‘s avonds en in het weekend werk mee naar huis te nemen. Dat leidt volgens Higgins tot zeven extra werkuren per week. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel werknemers aangeven het moeilijk te vinden om een harmonie te vinden tussen hun carrière en persoonlijk leven.

Vaak wordt opgemerkt dat de overheid of de werkgevers meer inspanningen zouden moeten doen om de druk op de werknemers te verlichten. “Maar het is aan de betrokkene zelf om een balans te creëren tussen carrière en persoonlijk leven. Technologie ligt vaak aan de basis van de stress die steeds meer medewerkers ervaren, maar de verantwoordelijkheid om die stress te verminderen, ligt vooral bij de medewerker zelf. Dat is echter moeilijk, omdat veel werknemers verslaafd zijn aan technologie.”

Bron: overhetnieuwewerken.nl

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.