Werknemers zelf verantwoordelijk voor technostress (en extra werkuren)

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLoopbaanMotivatiePreventieStrategie
Dat zegt wetenschapper en arbeidskundige Chris Higgins (Ivy Business School, University of Western Ontario) na onderzoek naar werkstress. De Canadese wetenschapper merkt op dat werknemers zelf moeten bepalen in hoeverre het werk in hun persoonlijk leven mag binnendringen en welke carrièremogelijkheden ze daarvoor desnoods willen opofferen.

Ruim de helft van de ondervraagden geeft toe ‘s avonds en in het weekend werk mee naar huis te nemen. Dat leidt volgens Higgins tot zeven extra werkuren per week. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel werknemers aangeven het moeilijk te vinden om een harmonie te vinden tussen hun carrière en persoonlijk leven.

Vaak wordt opgemerkt dat de overheid of de werkgevers meer inspanningen zouden moeten doen om de druk op de werknemers te verlichten. “Maar het is aan de betrokkene zelf om een balans te creëren tussen carrière en persoonlijk leven. Technologie ligt vaak aan de basis van de stress die steeds meer medewerkers ervaren, maar de verantwoordelijkheid om die stress te verminderen, ligt vooral bij de medewerker zelf. Dat is echter moeilijk, omdat veel werknemers verslaafd zijn aan technologie.”

Bron: overhetnieuwewerken.nl

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.