Werknemersfraude kost Britse bedrijven 40 miljoen pond (al is dat slechts topje van ijsberg)

Een doorgedreven studie van accountancygroep RSM bracht de verliezen door werknemersfraude in het Verenigd Koninkrijk in beeld. Akhlaq Ahmed, forensisch expert bij RSM, waarschuwt dat deze cijfers slechts het topje van de ijsberg tonen. Hij gaat ervan uit dat het grootste deel van de fraude door medewerkers nooit opgehelderd wordt. Soms is ook de aanpak van de werkgevers gewoonweg te laks om er iets aan te doen.

Ahmed dringt erop aan dat de werkgevers hun klokkenluidersbeleid herzien. Dat is vaak het meest efficiënte middel om fraude tegen te gaan. Al helpt een stevig controlesysteem ook wel. Volgens een ander onderzoek van Credit Industry Fraud Avoidance System wordt bijna de helft van de interne fraude aan het licht gebracht door interne controle en audits. Bijna een vijfde wordt ontdekt door lijnmanagers of via klokkenluiders.

“Klokkenluiders worden echter lang niet altijd geloofd of krijgen de wind van voren, worden zelf het voorwerp van kritiek”, weet Ahmed. Daarom pleit hij voor een beleid en cultuur die alle kansen geeft aan sociale controle of klokkenluiders. Wanneer werknemers erop vertrouwen dat ze problemen ter sprake kunnen brengen, zullen ze ook veel eerder fraude durven te melden.

Vertrouwen is mooi, maar je mag blijkbaar iemand ook niet te zeer vertrouwen. Veel grote fraudezaken worden immers gepleegd door senior medewerkers die hun vertrouwenspositie misbruiken en het geld van het bedrijf zowat als dat van zichzelf beschouwen. Zij komen vaak zeer lang weg met fraude.

Bron: People Management, CIPD (cipd.co.uk/pm)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.