Werkplek vaak mentaal ongezond

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenAttitudeCommunicatieLeiderschap en CoachingMotivatieOrganisatiePreventieStrategie
Dat blijkt uit een wereldwijde enquête van het internationale onderzoeksbureau Ipsos Public Affairs bij 14.618 werknemers in 24 landen.

Stress, persoonlijke conflicten, frustratie, gebrek aan feedback of promotie zorgen ervoor dat 27 procent van de ondervraagde werknemers niet gelukkig zijn met de psychologische aspecten van hun werkomgeving.

Minder dan de helft (47 procent) gaf aan een mentaal gezonde werkomgeving te hebben, 26 procent was daar niet zo zeker van.

Vooral Canadezen en Amerikanen scoorden het hoogst wat een mentaal gezonde werkomgeving betreft. Ook al hebben ze minder vakantiedagen en langere werkdagen dan Europeanen.

Ook werknemers boven de 50 met een goed inkomen en een hogere opleiding waren het meest tevreden over de mentale aspecten van hun werkomgeving.

Bron: HR Praktijk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.