‘Werkstress bestaat niet’

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieFlexibiliteitLoopbaanOrganisatiePreventieStrategieVerzuim
Althans, dat stelt psychologieprofessor Ben Fletcher op de website Psychology Today. Volgens Fletcher verwarren mensen stress met de eisen die aan hen worden gesteld. De ene gaat beter om met die eisen dan de andere. Daarom heeft het volgens hem geen zin om zogenaamd stressvol werk te veranderen, maar moet degene die de stress ervaart veranderen.

“Werknemers moeten leren flexibeler in hun werk te staan”, adviseert Fletcher. Volgens hem ervaren flexibele mensen minder stress op het werk, zelfs wanneer hun baan niet is veranderd.

Fletcher baseert zijn uitspraken op onderzoek dat hij deed onder de kassamedewerkers van een grote supermarkt. Op alle punten waar hij naar vroeg, zoals werktempo, eisen van leidinggevenden en afwisseling van de werkzaamheden, liepen de antwoorden enorm uiteen. Alle ondervraagde vrouwen doen exact hetzelfde werk, maar de wijze waarop zij dit ervaren en de hoeveelheid stress die zij hierdoor zeggen te hebben, is volkomen anders.

Bron: PW Intermediair

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.