Werkvloer blijft vrouwonvriendelijk (dan maar meedogenloos zijn om de top te bereiken?)

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeCommunicatieDiscriminatieGenderLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatie
Dat blijkt uit een enquête van telecombedrijf O2 bij 2000 werkende vrouwen. Bijna de helft van de respondenten zegt een andere, meer mannelijke persoonlijkheid aan te nemen op het werk. Een kwart kleedt zich mannelijker en de helft verbergt emoties.

Bijna 40 procent zegt dat het onmogelijk is om tegelijkertijd lief te zijn en de bedrijfstop te bereiken. Een vijfde beweert dan ook ze enkel gerespecteerd worden als ze zich meedogenloos gedragen.

Eén op de vier respondenten geeft aan dat vrouwen in senior posities zich gedragen als een dominant ‘alfamannetje’.

Tot slot zegt minder dan de helft (47 procent) dat het mogelijk is om een gelukkig gezinsleven te combineren met een succesvolle carrière.

Bron: People Management, HR Magazine UK

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.