Werkzaamheidsgraad stagneert derde jaar op rij

Arbeidsmarkt
Een en ander blijkt uit een analyse van het Steunpunt WAV. De onderzoekers geven toe dat het aantal werkenden in België tussen 2001 en 2002 met 16.000 toenam tot ruim 4 miljoen. Maar die stijging wordt gecompenseerd door een toename van de bevolking op beroepsleeftijd. Dat maakt dat de werkzaamheidsgraad tussen 2001 en 2002 met 0,1% daalde tot 59,9%. In Vlaanderen steeg het aantal werkenden met 9000, maar de werkzaamheidsgraad stabiliseerde op 63,5%. In Wallonië daalde het aantal werkenden met 4000, wat resulteerde in een daling met 0,5% van de werkzaamheidsgraad tot 54,8%. In Brussel was er een stijging van het aantal werkenden met 10.000, waardoor de werkzaamheidsgraad met 0,6% steeg tot 54,5%. De gemiddelde werkzaamheidsgraad in de Europese Unie bedraagt 64,2%, wat een stijging betekent van 0,5% van 2002 tegenover 2001.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.