West-Vlaamse metaalsector verloor 1.000 jobs in 2002

Herstructurering
Met ongeveer 985 bedrijven, die samen 985 bedienden en 24.307 arbeiders tewerkstellen, blijft de sector metaalverwerking, machinebouw en elektronica de belangrijkste industriële speler in West-Vlaanderen. Uit de jongste ACV-studie over de sector blijkt dat de West-Vlaamse metaalnijverheid het jongste anderhalf jaar opnieuw zo’n 1.000 jobs verloor. In de voorbije jaren was er een verschuiving van de tewerkstelling van de grote multinationale bedrijven naar kleine lokale toeleveranciers. Die beweging houdt aan, maar voor het eerst sinds 1996 daalde het aantal KMO’s van 815 naar 775. “Een echt industrieel beleid blijft in ons land een dode letter. Men lanceert telkens weer nieuwe selectieve maatregelen zoals het Rosettaplan of outplacement voor 45-plussers, maar een actief tewerkstellingsbeleid gericht op het verhogen of minstens behouden van de huidige tewerkstelling staat niet prioritair op de politieke agenda”, zegt provinciaal ACV-secretaris Jef Hugelier.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.