Wijzigingen werkloosheid met bedrijfstoeslag goedgekeurd

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtHerstructureringLoonLoopbaanOntslagOrganisatieOudere werknemersOverlegorganen
Het gaat om een Koninkijk Besluit dat onder meer stipuleert dat werknemers met een zwaar beroep en een carrière van 35 jaar nog altijd met brugpensioen kunnen gaan.

Een andere bepaling verhoogt de leeftijd waarop bruggepensioneerden niet meer verplicht vervangen moeten worden van 60 naar 62 jaar. Dat is een logisch gevolg van het optrekken van de leeftijd voor brugpensioen van 60 naar 62 jaar.

Tot slot wordt het recht op brugpensioen vastgeklikt voor personen die nu al in het systeem kunnen stappen, maar het nog niet doen.

Bron: De Morgen/De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.