Wouter Van Linden is HR-directeur bij KPMG

Wouter Van Linden (41) behaalde in 1994 een master Rechten aan de Universiteit Antwerpen en Dundee. Het jaar nadien volgde hij aan de Universiteit Gent een master na master Sociaaleconomisch Recht. In 2005 behaalde hij een getuigschrift Compensation & Benefits Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Van Linden startte zijn carrière in 1995 bij het legal department van het toenmalige Coopers & Lybrand, het huidige PricewaterhouseCoopers (PwC). Drie jaar later, in 1998, werd hij senior associate bij het advocatenkantoor Lawfort.

Na tien jaar advocatuur stapte Van Linden over naar HR en werd compensation & benefits manager bij KPMG. Naast het ontwikkelen, implementeren en bijsturen van het strategisch en operationeel compensation & benefits-beleid was hij verantwoordelijk voor projecten rond onder meer een geïntegreerde personeels- en loonadministratie, het uittekenen van een nieuw organisatiemodel voor KPMG in België, de invoering van de iPad en elektrische wagens, en de omschakeling van een performance management naar performance development cultuur.

Sinds 1 april 2012 is Van Linden als HR-directeur verantwoordelijk voor het volledige HR-beleid van KPMG in België. “De voornaamste uitdaging is gestalte geven aan onze performance development aanpak, gericht op het continu ondersteunen van de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Binnen onze groeiende organisatie mogen immers twee op de drie medewerkers tot de Generatie Y gerekend worden. Tezelfdertijd maken we ons klaar om Generatie Z te verwelkomen”, commentarieert Van Linden.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.