Yahoo verbiedt thuiswerken

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePrestatiemanagement
Dat blijkt uit een interne nota die is gelekt aan de technologieblog All Things D. In de nota wordt verwezen naar een aantal nieuwe voordelen en instrumenten die geïntroduceerd zijn, niet alleen om de productiviteit en de efficiëntie te verhogen, maar ook het werkplezier.

De boodschap is dat werken bij Yahoo niet zomaar een job is en dat je dat niet vanop afstand kan doen. Alles draait om interactie en dat kan niet vanop afstand. “Om de beste werkgever te worden, zijn communicatie en samenwerking cruciaal. Daarom is fysieke aanwezigheid zeer belangrijk. De beste beslissingen en inzichten zijn immers vaak het resultaat van informele gesprekken in de gang of cafetaria, van een ontmoeting met nieuwe mensen of geïmproviseerde of spontane teamvergaderingen”, luidt het in de memo van HR-manager Jackie Reses.

De maatregel geldt vanaf juni en viseert niet alleen medewerkers, klantenvertegenwoordigers die voltijds thuiswerken, maar ook medewerkers die één of twee dagen per week thuiswerken. Uitzonderingen zijn niet mogelijk. Enkele uren thuiswerken omdat de loodgieter langskomt, kan ook niet meer.

Het thuiswerkverbod is één van de vele vernieuwingen die de vorig jaar aangestelde CEO Marissa Mayer doorvoert. Nog volgens de technologieblog reageren veel medewerkers verontwaardigd. “De mogelijkheid van flexibel werken was immers één van de redenen om voor Yahoo te kiezen”, dixit enkele Yahoo-medewerkers.

Bron: www.allthingsd.com

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.