Zacht management wordt populairder

ArbeidsomstandighedenLeiderschap en CoachingOrganisatie
In de enquête Management Tools & Trends van de consultancy Bain & Company, gevoerd bij 1200 internationale topmanagers, antwoorden negen van de tien respondenten dat bedrijfscultuur van evenveel waarde voor zakelijk succes is als bedrijfsstrategie. Bijna driekwart ziet een belangrijke plaats in de bedrijfsmissie weggelegd voor milieuvriendelijke producten en diensten. Ook kennismanagement haalt voor het eerst de top tien van meest gebruikte managementinstrumenten. Het neemt een gedeelde achtste plaats in met business process engineering en scenario & contingency planning. Op de zevende plaats staat outsourcing, terwijl kerncompetenties op een gedeelde vijfde plaats komt met missie- en visie-verklaringen. Benchmarking staat vierde, customer segmentation op de derde en customer relationship management op de tweede plaats. Bovenaan de lijst van managementinstrumenten staat strategische planning. Vooral outsourcing en offshoring nemen aanzienlijk in populariteit af.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.