Zes op de tien werkgevers laat werknemers onbeperkt surfen

Dat blijkt uit een rondvraag van ondernemersorganisatie Unizo bij ondernemers uit de dienstensector. Zes op de tien werkgevers laat zijn werknemers onbeperkt surfen op het internet. Slechts 16% blokkeert bepaalde sites voor zijn werknemers.

Vier op de tien werknemers mag ook pagina’s bezoeken die niet met het werk te maken hebben, zolang de normale taken niet in het gedrang komen. Bijna een derde mag dat doen tijdens de pauze.

“Internet negeren, is de realiteit ontkennen. Het is beter om werknemers toe te laten om onbeperkt op het net te surfen. Meer nog, ze kunnen fungeren als een online-ambassadeur van het bedrijf”, zegt Unizo. Volgens de ondernemersorganisatie werkt positieve commentaar van werknemers over het bedrijf op het net als een vorm van marketing of reclame voor het bedrijf. Het blokkeren van de toegang tot internet heeft weinig zin.

“Via de smartphone of tablet kunnen werknemers toch veelal onbeperkt surfen. Beter is het om onbeperkt surfen toe te laten binnen een vooraf afgesproken IT-policy. Zo vermijd je misverstanden en is er toch een vorm van controle”, aldus Unizo.

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.