Zeven op tien langdurig werkzoekenden vinden werk na traject op maat

Het ‘versnellingsplan’ is een onderdeel van een pact van de Vlaamse minister van Werk en werkgeversorganisaties Voka en Unizo om de arbeidsmarktkrapte aan te pakken. Een van de onderdelen van dit pact was de screening van langdurig werkzoekenden. Langdurig werkzoekenden zijn meer dan een jaar werkloos en staan daardoor vaak verder af van de arbeidsmarkt, maar bezitten een pak competenties en talenten.

Eind 2017 vielen 17.914 werkzoekenden onder de doelgroep van het versnellingsplan. Daarvan stroomden er 5779 (of 32 procent) uit de werkloosheid tussen januari en oktober 2018, dus in minder dan een jaar. Zij ontvangen geen werkloosheidsuitkering meer. De grote meerderheid van hen, zo’n 70 procent, vond een job. Nog
4235 werkzoekenden zijn actief in bemiddeling bij de VDAB (24 procent). Eind oktober 2018 moesten nog 7900 werkzoekenden worden gescreend (44 procent).

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.