Zorgbedrijf Antwerpen HR-ambassadeur 2013

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategie
De titel van HR-ambassadeur werd uitgereikt op het Gala van de Vlaamse HR-ambassadeurs in Gent. Volgens de organisatie gaat het om de aanwijzing van bedrijven die op het vlak van HR “verdienste, waarde en uitstraling voor het vakgebied” uitdragen. De vorige HR-ambassadeurs waren Volvo, Daikin, Vandemoortele, VDAB en Janssen Pharmaceutica.

Het HR-beleid van Zorgbedrijf Antwerpen is nog jong: in 2009 nam Zorgbedrijf Antwerpen de zorg voor senioren over van het Antwerpse OCMW. Van bij de aanvang opteerde Zorgbedrijf Antwerpen voor een modern personeelsbeleid. Zo werd van bij de oprichting in 2009 een bediendenstatuut voor alle medewerkers ingevoerd. Vandaag gaat de aandacht vooral naar de invoering van nieuwe HR-ondersteunende systemen, zoals een platform voor het werving- en selectiebeleid, competentiemanagement, waardering en loopbaanbegeleiding.

Zorgbedrijf Antwerpen hecht ook veel belang aan een goede balans werk-privéleven afgestemd op de individuele wensen van medewerkers en aan de mogelijkheid voor interne mobiliteit. Elk jaar zijn er meer dan 400 wijzigingen in arbeidsregime.

In 2012 kwamen meer dan 500 nieuwe medewerkers in dienst, die allemaal een peter of meter kregen om hen langdurig te begeleiden.

Als bedrijf met meer dan 60 locaties organiseert Zorgbedrijf Antwerpen de HR-dienstverlening dicht bij de medewerkers. Daarvoor heeft het 14 HR-partners die als vast aanspreekpunt ‘hun’ locaties bezoeken. Maar ook de managers staan iedere dag tussen hun medewerkers en doen tijdens belevingsstages letterlijk het werk van hun medewerkers. Bovendien trekt de directie elk jaar naar een 30-tal locaties voor een roadshow met informatie en inspiratie. Daarop worden alle medewerkers uitgenodigd.

Zorgbedrijf Antwerpen telt 42 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten, 3000 serviceflats en 17 woonzorgcentra. Het is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 3700 medewerkers die elke dag 16.000 klanten helpen. Daarnaast begeleidt het ook 200 jongeren in de jeugdzorg.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.