Zorgt Brussels Automobielpark voor 1000 nieuwe banen?

ArbeidsmarktWerving
De Brusselse gewestregering en gaf onlangs groen licht voor de oprichting van een Automobielpark, dat vooral tot doel heeft Volkswagen – en zijn toeleveranciers – voldoende ruimte te verschaffen. VW zou immers tussen vandaag en 2007 ongeveer 500 miljoen euro investeren in zijn Brusselse fabriek. In het automobielpark zouden zich alle just-in-time toeleveranciers en de logistieke diensten vestigen. De operatie zou 800 tot 1000 nieuwe banen kunnen opleveren. Tot zo ver het goede nieuws.
Dominique Michel spreekt echter ook de vrees uit dat er onvoldoende geschoolde werknemers zouden gevonden worden om de nieuwe jobs in te vullen. Daarom stelt Agoria Brussel voor een “referentiecentrum voor de automobielindustrie” op te richten, dat moet voorzien in de behoefte aan algemene en specifieke opleidingen. De beroepsfederatie hoopt voor de realisatie van het referentiecentrum op steun uit Vlaanderen en Wallonië.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.