Zorgt certificering voor meer strategisch HRM?

ArbeidsmarktCompetentiemanagementHRM-opleidingenLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOpleidingOrganisatieStrategieTraining
Uit onderzoek van Job Hoogendoorn, hoofddocent HRM aan de Erasmus Universiteit, blijkt dat tussen het theoretisch ideaal en de gangbare praktijk grote verschillen bestaan. Zo laat de onderbouwing van strategisch HRM te wensen over en is er doorgaans geen duidelijke HR-strategie.

Daarnaast zijn de voornaamste instrumenten zoals management development, human resources planning en loonvorming niet goed ontwikkeld en niet trefzeker. Ook wordt bij de evaluatie en rapportage van de resultaten van strategisch HRM weinig gebruik gemaakt van cijfermatige HR-analyses.

Hoogendoorn is van mening dat certificering van HR-managers en van HRM-opleidingen kan bijdragen aan een significante verbetering van de kwaliteit van HRM en van strategisch HRM.

Bron: HR Praktijk

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.