Zorgt winterweer voor definitieve doorbraak thuiswerken?

40ArbeidsomstandighedenCommunicatieHR SoftwareLeiderschap en CoachingMotivatieOrganisatieTelewerk
Door de hevige winterprik van de afgelopen weken is het voor heel wat werknemers een uitdaging om op hun werk te geraken. Veel van hen nemen het zekere voor het onzekere en werken van thuis uit, in plaats van uren in de file aan te schuiven of vast te zitten in het openbaar vervoer.

Geen vast kantoor meer nodig

Pompt lijken steeds meer bedrijven zich door deze barre weersomstandigheden dan ook te realiseren dat werknemers geen vast kantoor meer nodig hebben om hun werk te kunnen uitvoeren. Dat kan zorgen voor een stevige kostenbesparing.

Meer motivatie en hogere productiviteit

Meer nog, er zit een stevige tijds- en productiviteitswinst in. De tijd die normaal in de auto wordt doorgebracht, kan nu besteed worden aan nuttigere zaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer een derde van deze ‘gewonnen’ tijd wordt besteed aan werk. Het overige deel is voor het privéleven, zo komen werk en privé beter in balans.
Werknemers die van thuis werken, blijken ook extra gemotiveerd om deze aangename werksituatie te behouden en doen dus beter hun best om goede resultaten te behalen.

Vertrouwen en technologie

Hoewel de technologie al lang bestaat en de voordelen duidelijk zijn, is thuiswerken voor de meeste Belgische werknemers nog geen gemeengoed. Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van technologiegigant Citrix Systems: “Werken op afstand vereist vertrouwen en managers behouden toch graag een overzicht van wat er gebeurt. De werknemer wordt bij thuiswerken geëvalueerd aan de hand van wat hij bereikt en niet op aanwezigheid. Het management moet bereid zijn om die aanpak door te voeren binnen de organisatie.”

Bron: persbericht Citrix Systems

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.