Zweeds bedrijf verplicht sporten tijdens de werkuren

Alle zestig werknemers op het hoofdkwartier van sportlabel Bjorn Borg in Stockholm gaan op vrijdag samen sporten in de fitness. Dat is al meer dan twee jaar een wekelijkse traditie, op initiatief van CEO Henrik Bunge. “Als je niet wil sporten, wil je geen deel uitmaken van de bedrijfscultuur en moet je maar opstappen”, verklaart Bunge aan AFP, die meteen aanvult dat tot dusver niemand om die reden zijn ontslag heeft ingediend.

Bunge heeft goede redenen om zijn werknemers verplicht te laten zweten. Het is niet alleen goed voor hun gezondheid en productiviteit, maar werkt ook als een wekelijkse teambuildingactiviteit. Volgens een studie van de Universiteit van Stockholm uit 2014 zorgt sporten tijdens de werkdag er bovendien voor dat werknemers zich minder vaak ziek melden.

Ook bij het waterbedrijf Kalmar Vatten en constructiebedrijf Rotpartner is een gelijkaardig sportbeleid van kracht. Zweedse bedrijven die geen werkuren willen opofferen, subsidiëren vaak wel de sportactiviteiten van hun werknemers. Zweden kunnen een bedrag tot 500 euro per jaar aftrekken van hun belastingen voor sportgerelateerde uitgaven.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.